petek, avgust 14, 2020

Koledar razvoja matice

Vpišite starost matičnika:
Vpišite datum naselitve narejenca:

Zgoraj je kalkulator, ki vam izračuna dneve po datumih razvoja matice.

Vpišete starost matičnika in datum kdaj ste naredili narejenec.

Na podlagi tega kalkulatro izračuna osnovne podatke razvoja matice in seveda tudi katere tekoče datume bi morala matica ob lepem vremenu začeti zalegati. 

Meni je kalkulator v veliko pomoč saj mi pomaga izračunati datume. 

Spodaj imamo koledar razvoja matice, katerega je pripravila Čebelarska zveza Slovenije.

koledarmatice

Kako se obraniti prehlada in čistiti zamašen nos?

Prihajamo v obdobje prehladov in zamašenega nosu, ki je zelo pogost pojav.

Z uporabo propolisa na vodni osnovi in medu raztoljenega v vodi lahko dvignemo odpornost telesa že pred prehladnim obolenjem.

V kolikor nas presenneti zamašen nos, pa uporabimo kapljice prropolisa na vodni osnovi jih nakapamo na majhen kos papirnatega robčka in si le tega vstavimo v nosne odprtine za nekaj minut. Kaj hitro se nam prične cediti iz nosu.. 

V tem obdobju lahko obiščemo tudi apihiško v kateri je Propolina, katerta izhlapeva propolis in le ta blagodejno deluje na nas in naše dihalne organe.

  apihis1   Postelja je zgrajena iz rdečega bora, preobleka na njej pa iz čiste ovčje volne.

Kako se regenerirati v 30 minutah po stresnem dnevu?

Danes sem se ob sedmi uri zvečer odpravil v Apihiško, da si naberem novih moči. Bi sem zares izčrpan saj je bil dan, ki sem ga preživel zares naporen. Ko sem prišel v Apihiško se je čas ustavil. Čebelice se že odpravljajo na zaslužen počitek po napornem letu. Čebelja družina ima v tem obdobju izjemno miren ton brenčanja, ki človeka zelo pomiri.  Za nadomeščanje aktivnega izhlapevanja aerosola pa uporabljam Propolino. To je čebelica iz plastike prikljopljena na elektriko, ki izhlapeva propolis v prostor in poskrbi za odličen in nadvse aromatičen in zdravilen zrak. 

Na posteljo v hiški sem se vlegel in po petih minutah zaspal za kakšni dve minuti. Ko sem se prepbudil sem vonjal propolis, ki je prijetno dišal in le komaj kaj slišal čebelice ki so se v daljini panja oglašale. Napetost v mišicah mi je popustila in naslednjih dvajset minut sem se prepustih in se regeneriral v tridesetih minutah.  Po končani terapiji sem popil kozarec vode v katerega sem dal domači goszni med z desetimi kapljicami propolisa na vodni osnovi. 

 

postelja    prop  
   

 

 

Apihiška

 

   apihiska     api1                 
   
   

     

REZERVIRAJ APIHIŠKO POZIMI info@apiturizem.com

Rezerviraj Apihiško

Še nakaj prosth terminov  !!!!

REZERVIRAJ APIHIŠKO 

Še nekaj prostih mest za Maj 2020 v popoldanskem terminu ko je rajski Aerosol

                

 

                                                           UGODNI UČINKI APIHIŠKE

 

      api7       api3 

 Rezervirajte si prenošče za obiskovanje Apihiške.

 

     

     api4        api9   

 

a)   7 Sklopov apiterapij v Apihiški

V ta namen so pripravili sedem različnih apiterapij:

•      Terapija »Zdravi na Pohorju«: 14 vdihavanj, 2-krat dnevno po pol ure, terapija traja 7 dni,

340 €

•      Terapija za »Antistres«: 10 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 10  dni, ob tem naj uživajo med in propolis,

290 €

•      Terapija »Povečaj imunost«: 7 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 7 dni, ob tem naj uživajo med in matični mleček,

210 €

•      Terapija »Antiprehlad«: 5 vdihavanj, 1-krat dnevno po pol ure, terapija traja 5 dni, zraven naj uživajo med,

150 €

•      Terapija »Regeneracija«: 6 vdihavanji, 2-krat dnevno po pol ure, terapija traja 3 dni.   Uživanje matičnega mlečka, apilarnila in medu                                                            

210 €

•      Terapija »Enka« 1 vdihavanje 1 – krat dnevno pol ure  30 €

30€

  • Terapija »KOLO in API« 2 vdihavanja 1 – krat dnevno pol ure  in izposoja e-kolesa

55 €


b)    Sprostitev na kolesih v kombinaciji z aerosolom

Na voljo imamo gorska in električna kolesa za izposojo navdušenim uporabnikom. Sodoben način življenja in gibanja ustvarja nove oblike rekreacije in gibanja v naravi. V kombinaciji z vdihovanjem aerosol vam nudimo rekreacijo s kolesi.

Za vas smo pripravili različne pakete izposoje koles.

ČAS

CENA

1 URA

3,00 EUR

 

5 URE

5,00 EUR

 

1 DAN

10,00 EUR

 

1 TEDEN

50,00 EUR

 

1 MESEC

110,00 EUR

 

Pripravili smo API komplet

2 x 30 min APIKOMORA

1 DAN     IZPOSOJA  kolesa GRATIS          (Cena  Skupaj:  60 €)

 c)     Peš poti in vdihovanje Aerosola za polnjenje baterij

Ustvarili tri poti za sprehajanje.  Vse poti potekajo po krajevnih cestah.  Njihova dolžina je odvisna od sposobnosti in želja tistih, ki se bodo na pot odpravili.

  • Prva pot »Srnjak« Ta pot je dolga cca 4 km in poteka od naše Apihiške do kapele na Bukovcu in nazaj.
  • Druga pot »Čebela« Ta pot je dolga cca 6 km in poteka od naše Apihiške do kmečkega turizma Kovačnik na Planici in nazaj. To je tudi pot ki ga lahko opravi čebela ko išče medičino.
  • Tretja pot »Vzpon na Areh« Ta pot je dolga cca 30 km in poteka od naše Apihiške do cerkve na Arehu in nazaj

 

d)    Ogled čebelarstva

Na naši kmetiji si lahko ogledate naše čebelarstvo. Na začetku si ogledate nasad medovitih dreves, grmov in trajnic. Tu rastejo drevesa, kot so akacije, lipa, divja češnja, javor, kostanj, evodija, jelka, smreka, hruška, jabolka, sliva in raznovrstne trajnice kot so: žajbelj, sivka, šentjanževka, razne mete, materina dušica, ameriški slamnik itd. Vsaka rastlina ima tudi svojo opisno tablico, na kateri je navedeno njeno ime v različnih jezikih. Na stojišču si lahko ogledate domače AŽ-panje in tudi nakladne ameriške panje ter Kirarjev panj s katerim je g. Kirar pred leti čebelaril v teh krajih in bližnji okolici. 

    

Posebnost je 200 let stara hiša, ki je registrirana kot čebelnjak. Namesto kjer je bila nekoč spalnica skozi katerega je vstopalo zgodnje jutranje sonce je vgrajenih 8 AŽ panjev z 10 sati. 

 

Pišite nam na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

 

O spletnem portalu www.apiturizem.com

Spletni portal www.apiturizem.com sem izdelal v letu 2019 pri tečaju apiterapije, katero je organitzirala sekcija Apiterapija pri Čebelarski zvezi društev Maribor. 

Ob tej priliki bi se najlepše zahvalil mojemo mentorju g. Vlado Pušniku in ostalim članom komisije, ki so bili v komisiji pri zagovoru moje  zaključne naloge. To so:  g. Norbert Jedlovčnik, g. Karl Vogrinčič, g Jože Bauman in g. Vlado Vogrinec.

 

Spletni portal je na volju za uporabo tudi za vse ostale apiterapevte, ki bi želeli pisati o apiterapioji. Pošljite zanimanje na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Andrej Lunežnik   Apiterapevt I